Izmir / KONAK - Konak'ın Yemek Kültürü


İzmir çevresi Ege sofra kültürünün merkezi durumunda olması nedeniyle bu çeşitlilik ve zenginlik masaları da lezzet denizine çeviriyor. Çeşme ve Foça'dan getirilen başta çipura, levrek ve zengin, doğal meralarda beslenmiş iri topuk barbunu olmak üzere günümüzde turistik ve nadide sayılan balıklardan olan trança da Ege’ye has balık türlerinden sayılmaktadır. Yine Çeşme'nin, Ildırı'nın, Alaçatı'nın sakız enginarları, tatlı kavunları, Tirenin bereketli ovasından gelen çeşitli otlarla yapılan mezeler, has zeytinyağlılar, kabak çiçeği dolmaları, radika salataları, deniz börülceleri, kimyonlu çöp şişler, köfteler, İzmir lokmaları sofra zenginliğine önem verenleri memnun ediyor.

Konak Pier bünyesinde yer alan İzmir körfez manzaralı restoranlardan birinde oturup Türk ve uluslararası damak zevkini tatmak mümkündür.

Tarihi Asansör’de yerleşik restoran bir başka cazip mekan olarak ilgi görmektedir. Kemeraltı ve çevresindeki esnaf lokantaları da yerel tatları ve makul fiyatları ile tercih edilmektedir.

Özellikte Alsancak’taki restoran ve cafeler de her türlü damak zevkine ve bütçeye uygun olarak hizmet vermektedir.


Destekçilerimiz